ILLIAN PENDELLAMPE


Lyskilde: LED 20 W totalt dimbar
Lysfarge: Varmhvit (2700K)
Mål: Ø60cm D40cm H max 300cm
Design: Zsuzsanna Horvath

www.luceplan.com 

LED-hengelampen Illan er laget av fleksibel kryssfiner. Det gjennomskinnelige utseendet til hele lampen vises først når den er montert. På grunn av tyngdekraften åpnes trestavene som er tilskåret med laserteknologi, til en vifteform. Ring for ring viser hengelampen av tre seg med bølgeformede bevegelser og reagerer på nesten alle bevegelser i luften.
Den tredimensjonale kroppen ligner en skulptur som beveger seg et sted mellom kunst og design, og kombinerer funksjonell kvalitet med et godt utseende. Utformingen viser en livlig, konstant variasjon som har en sterk visuell effekt og en usedvanlig dekorativ verdi.

Den rene lettheten og trestrukturen formidler velbehag, mens den smarte bruken av LED-indikatoren gir et komfortabelt og avslappende lys. Ved produksjon av hengelampen er prinsippet om en bærekraftig utvikling anvendt. Lampen er laget av FSC-sertifisert tre, og antallet komponenter er begrenset til et minimum. Under produksjonsprosessen skapes det lite forurensning. Ettersom lampen i forpakket tilstand bare er som en treplate med en tykkelse på maks. 2,5 mm, kreves det lite forpakningsmateriale selv når lampen skal sendes. Illan kan også dimmes med en faseavsnittdimmer som kan redusere energiforbruket betydelig.

Luceplan er en høykvalitets italiensk produsent som lager mange produkter fra velkjente designere. Designeren Zsuzsanna Horvath har bakgrunn innen møbeldesign og utforming av offentlige rom. Hun har nå sitt eget arkitekt- og designstudio i Danmark. Luceplan har et klart verdisystem som består av estetikk, teknologisk forskning, designkultur, eksperimentering og innovasjon, samtidig som det kreative sinnet aldri skilles fra funksjonell kvalitet og effektivitet.